kulturalis

Bauer Barbara: A fényfestő - könyvajánló első kézből

„Táncol a fény, messze jár,

A képzeleten is túl, valami vár.

Talán értem jön és meghajol,

A karját nyújtja kedvesen, felkarol…

Ölel, repít, magához von,

És bár nem tudom, merre visz, hagyom. Hagyom!

Gyötörhet bánat, most remény villan felém…

Igen. Tudom. Boldogságot ígér a fény!"Cecil Le Blanc egy fiatal és tehetséges festő, aki Párizsban végezte művészeti tanulmányait.

A francia művészvilág elismerte, sőt befogadta. Saint Germain de Prés szerves rész volt életének, egy olyan világban nőtt fel, amelyben sikerrel indult művészeti pályája. Nevelőnője, Sophie és mestere, az idős Monsieur Dubois egyaránt büszkék rá. Csakhogy Cecil mégsem érzi magát tökéletesen egésznek, hiányzik valami, ami nélkül nem tud kiteljesedni. Hogy mi ez a hiányzó rész? Megfogalmazni sosem tudta. Csak remélte, hogy egyszer rátalál. Remélte, hogy kezében a festőecsettel nevén tudja majd nevezni ezt az űrt, amit már gyerekkora óta magában hordoz. Gondolatai csak ekörül járnak. Megtalálni a hiányzó darabkát.

Mestere látja, hogy Cecilt ez a görcsös vágy egyre jobban emészti. Ekképpen indítja útjára kedves tanítványát:

„Mindig légy jelen, ha azt akarod, hogy megértsenek…És légy türelmes. Meg fogod találni azt a helyet, azt a pillanatot, ahová be tudsz lépni te magad is, és nem azt fested meg, ami előtted van, hanem amiben te magad is benne vagy. Ekkor leszel készen."

Cecil, noha úti célként előtte áll az egész világ, úgy érzi, Budapest lesz az a hely, ahol megtalálhatja, amit régóta keres. A Duna partján élete különös fordulatot vesz. Hirtelen valóságszerű lesz mindaz, amiről azt hitte eddig, csak a képzeletével teremtette. Egy régi történet képei elevenednek meg, amelynek szereplői jelentették számára a biztonságot, a békét és nyugalmat. Akikhez gyermekként folyton vissza-visszatért. Megismerkedik Endrével, egy magyar építésszel, akihez sokkal több szál fűzi, mint azt sejthette volna. Ahogy egyre jobban megismeri Endrét, úgy lesz számára egyre tisztább a kép, miért is jött Magyarországra. Hiszen ő már járt itt. De ahhoz, hogy kiderítse saját történetét, emlékeiben sokkal mélyebbre kell ásnia...

Bauer Barbara sejtelmes hangulatú, váratlan fordulatokat kínáló új regénye különleges, izgalmas utazás a múltba és az emberi lélek mélyére.

Raktári jelzet: B 42

A könyvet ajánlja: dr. Szabó Katalin 

KÉKezz velünk! Borsodból az ország tetejére. Kihív...
Hogyan lehet megszeretni az olvasást?

Kapcsolódó hozzászólások

faec
 
youtube logo
 
insta
 
tujv UJ logo central feher