kulturalis

Stacey Halls: Familiárisok - könyvajánló első kézből

Az írónő első regényének története egyszerűen varázslatos, lebilincselő. Magával ragadja az Olvasót az első betűtől az utolsóig. Az a bizonyos „letehetetlen" kategória azoknak, akik éreznek némi ártatlan vonzalmat a misztikus, valós történelmi események köré szőtt regények iránt.

A történet a 17. század elejei Angliában, Lancaster-ben játszódik, melynek főszereplőin kívül, még sok más karakter csakugyan létező személy volt. Az illuzórikus cselekménysorozat kronológiailag hűen igazodik az akkori angliai boszorkányperek eseményeihez...

A 17 éves Fleetwood Shuttleworth Úrnő gyermeket vár, immár negyedszer, amikor egy napon találkozik egy fiatal nővel, Alice Gray-jel.

Mikor kiderül számára, hogy Alice voltaképpen bába, csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: egészséges gyermeket hozzon a világra, megmentve ezzel házasságát, imádott férje mellett szerzett pozícióját. Három vetélése után, csak Alice-ban látja a megmentőjét.

Valami láthatatlan erő azt sugallja neki, hogy most jó kezekben lesz ő is és a gyermeke is. Rendületlenül bízik a nő tudásában és maga mellé veszi, nem is sejtve, milyen veszélynek nyit ezzel szabad utat. Alicet ugyanis boszorkányság vádjával börtönbe zárják.

Fleetwood saját maga és születendő gyermekének életét kockáztatva, mindent elkövet, hogy megmentse a halálbüntetéstől újdonsült barátnőjét. De vajon Alice tényleg az, akinek ő megismerte?

A könyvet ajánlja:  dr. Szabó Katalin

Kikapcsoló könyv koktél - tematikus könyvajánló
Hogyan viselkedjünk egy sérült ember társaságában?

Kapcsolódó hozzászólások

faec
 
youtube logo
 
insta
 
tujv UJ logo central feher