kulturalis

Új könyveink februárban


Linwood Barclay: Hajsza

„Aki bújt, aki nem. Miles Cooksonnak mindene megvan, amiről csak ember álmodhat - kivéve az időt. A halálos betegség, amivel diagnosztizálták, öröklődő. Kilenc gyerekét kell most megtalálnia, ami nem lesz egyszerű, hiszen semmit sem tud róluk - egykor spermadonorként élt. A keresés során egyvalami gyorsan kiderül: nem csak ő kutatja a leszármazottait." A könyv megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szépirodalmi művei között, a bűnügyi könyvek kedvelőinek ajánljuk.

Raktári jelzete: B 32

Melanie Golding: Idegen bőrben

„Két látszólag egymástól független esemény. Harper nyomozó azonban hamarosan megtalálja köztük a kapcsolatot. És ahogy egyre több részletre derül fény, annál inkább elbizonytalanodik, hogy ki is a tettes, és ki az igazi áldozat. De rá kell jönnie, mielőtt túl késő lesz. Egy régi monda modern feldolgozása, amelyben hihetetlen dolgok történhetnek." A könyvet elsősorban a krimi kedvelő olvasóknak ajánljuk, megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szépirodalmi művei között.

Raktári jelzete: G 50Kris Hirschmann: Kis erdőjárók kézikönyve

„Vár téged az erdő! Legyen tavasz, nyár, ősz vagy tél, a természetet megismerni bármikor jó szórakozás. Kelj útra, és fedezd fel az erdőt! Mit látsz? Milyen hangokat hallasz? Milyen illatokat érzel? Ebből a könyvből alaposan megismerheted az erdő állat- és növényvilágát mind a négy évszakban. A gyerekeknek szóló erdei kézikönyv célja arra bátorítani a kicsiket és nagyokat, hogy több időt töltsenek a szabadban, és sok érdekes ötletet kínál arra, hogy milyen kreatív tevékenységekkel lehet játszva tanulni, és megismerni a környezetünket. Nemcsak a terepen, de aztán otthon is folytatható a móka és az alkotás a kint gyűjtött anyagok felhasználásával." A könyv megtalálható Gyermekkönyvtárunk szakkönyvei között, az iskolás korosztálynak ajánljuk.

Raktári jelzete: 580 H 70


Sarra Manning: Londonból szeretettel

„London. Kilencmillió ember, kétszázhetven metróállomás. Naponta több ezer véletlen találkozás, első randi, búcsúzás és boldog viszontlátás. Egy város, ahol egy férfi és egy nő húsz éven át képtelen jól időzíteni a dolgokat. A történet 1986 őszén kezdődik, és huszonöt éven keresztül követi nyomon a szereplők életét. Jennifer és Nick kamaszkoruk óta ismerik egymást. Először barátok lesznek, majd egymásba szeretnek, aztán különválnak. A következő években azonban útjaik valahogy mindig keresztezik egymást. A szerző igazi nosztalgikus időutazásra hívja az olvasót, és a történetben a huszonöt évet meghatározó történelmi események is megjelennek. A könyv a barátságról, a szerelemről, a kamaszkori vívódásokról és a felnőtté válás nehézségeiről, vagyis magáról az életről szól." Megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szépirodalmi művei között, a téma iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk.

Raktári jelzete: M 26


David George Gordon: Lovak: ismerkedj meg közelebbről a lovakkal!

„Ismerkedj meg közelebbről a lovakkal! Ebből a könyvből érdekesebbnél érdekesebb információkkal gazdagodhatsz a legkülönfélébb lófajtákról, a nemesvérű arab telivértől a páratlan munkabírású fjord póniig. A részletes 3D-modell segít jobban megismerni a lovak testfelépítését, a további képek és leírások pedig átfogó képet nyújtanak életmódjukról, szokásaikról, és a róluk való legfontosabb tudnivalókról." A könyv megtalálható Gyermekkönyvtárunk szakkönyvei között, elsősorban az iskolás korosztálynak ajánljuk.

Raktári jelzete: 636 G 52


Hangos cimborák: Malacka és barátai

„A Hangos cimborák állati társaság! Tarts Malackával és barátaival, ismerd meg a tanya és az erdő lakóit, sőt, a hangmodul segítségével meg is hallgathatod őket!" Az interaktív képeskönyv megtalálható Gyermekkönyvtárunkban, 3 éven felülieknek ajánljuk.

Raktári jelzete: H 27


Andreas H. Schmachtl: Mókus és Medve

„Az erdőben egy bizonyos brummogást lehetett hallani. Még Mókus is felébred rá odafent, a fa odvában. Nahát, ki brummoghat? Ki más, mint Medve! A tó felé igyekszik a horgász-felszerelésével. Mókus is csatlakozik hozzá, legalább Medve nem lesz egyedül. Hamar összebarátkoznak, és csudás kalandokat élnek át együtt. Fellebbentik a fátylat az erdei szellemek titkáról, a rosszkedvűen induló napot feldobják egy vidám lubickolással a folyóban, fellépnek a nyuszik kórusával és egyszer még vad viharba is kerülnek. Húsz történet, tele vidámsággal, izgalommal az egész család szórakoztatására." A könyv megtalálható Gyermekkönyvtárunk meséi között, 4 éven felülieknek ajánljuk.

Raktári jelzete: S 31


Katie Kirby: Szülők a pácban

„A kimerült szülők hőskölteménye! Minden, amiről nem beszélnek a szülői útmutatókban. Ez a könyv nem útmutató. Nem fogja megmondani, hogyan kell elaltatni a babát, hogyan kell kezelni kisgyermek dührohamait, hogyan lehetsz jó szülő, menő szülő vagy akár rendhagyó szülő. Ez egy olyan gyermeknevelési könyv, ami kerüli, hogy elhalmozzon tanácsokkal. Ehelyett lenyűgözően őszinte megfigyeléseket oszt meg a szülői frontvonalról, amelyek bemutatják, hogy tökéletesen lehetséges
teljes szívedből szeretni a gyermekeidet, miközben hihetetlenül irritálónak érzed őket. Túlélőkönyv a várandósságtól az iskolakezdésig! Végigvezet a szülői lét izgalmas, frusztráló, dühítő és csodálatos forgatagán, szolidaritást és barátságos ölelést kínálva egy nehéz nap után. Lelazít, akár egy pohár gin." A könyvet felnőtteknek ajánljuk, megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szépirodalmi művei között.

Raktári jelzete: K 48


Világnapok a gyermekkönyvtárban - február
PETŐFI 200 - jelvényszerző túra Petőfi nyomában

Kapcsolódó hozzászólások

faec
 
youtube logo
 
insta
 
tujv UJ logo central feher