kulturalis

Új könyveink januárban

Sarah Pearse: A pihenőhely

„Elin Warner nyomozó második kiruccanása, amely során felderíti, mi áll a káprázatosan szép szigeten található pihenőhelyen történt halálesetek mögött. Legtöbben pihenni jöttek. De van, akit a bosszú hajt. Wellness pihenőhely nyílt egy szigeten, nem messze Anglia partjaitól. Ez a szállás azzal kecsegtet, hogy az ember felfrissülhet, kipihenheti magát - de magának a szigetnek, amelyet a helybeliek Halálszikla néven ismernek, sötét a múltja. Sok évvel ezelőtt egy sorozatgyilkos garázdálkodott rajta, és az a szóbeszéd járja, hogy a sziget ma is elátkozott. Elin Warner nyomozót akkor hívják a pihenőhelyre, amikor a jógapavilon alatti sziklán fiatal nő holttestére bukkannak. Első pillantásra úgy tűnik, tragikus baleset történt. De az áldozat nem a pihenőhelyen szállt meg - egyáltalán nem is kellett volna a szigeten tartózkodnia. Másnap az egyik vendég búvárkodás közben a vízbe fullad. Elin ekkor már gyanakszik, hogy a halálesetek nem a véletlen művei. De miért vette célba valaki a pihenőhely vendégeit, és még ki lehet veszélyben? Elinnek meg kell találnia a gyilkost, nehogy a sziget történelme megismétlődjön." A könyv megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szépirodalmi könyvei között, a krimit kedvelő olvasóinknak ajánljuk.

Raktári jelzete: P 49 Kaszás György: A mi kutyánk zseni

„A nagy sikert aratott A mi kutyánk hülye - Az én gazdáim hülyék című könyv régen várt folytatása Zazi kutya és gazdái mostanra lángelmei magasságokban szárnyaló szellemi képességeiről. Mert időközben persze hogy kiderült, hogy a nevezetteknek mégiscsak van sütnivalójuk. Hovatovább agyasok. Sőt: géniuszok. Figyelem: a könyv olvasásához tömérdek hahaha és hihihi szükségeltetik!" Megtalálható Gyermekkönyvtárunk ifjúsági könyvei között, ajánljuk az iskolás korosztálynak.

Raktári jelzete: K 23


Shona Innes: A szeretet olyan, mint egy fa

„A szeretetet gondozni kell. Ápolni kell. Törődni kell vele. A szeretet néha olyan, mintha magától működne, mintha nem is kellene vele foglalkozni, máskor meg tudatos erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy működjön egy kapcsolat. Szél Dávid, pszichológus Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Agócs Írisz pedig csodálatosan érzékeny rajzokat készít hozzájuk - ez az Ölelj meg! sorozat." A könyvet a 3-6 éves korosztálynak ajánljuk, megtalálható Gyermekkönyvtárunk képeskönyvei között.

Raktári jelzete: I 59


Dr. Yuki Hattori: Macskanyelv: amit macskád igazán akar

„Miért másznak be a macskák szűk helyekre? Miért alszanak olyan sokat? És legfőképpen: hogyan tehetjük jobbá az életüket? Dr. Yuki Hattori a legismertebb és legjobb macskaorvos Japánban. Ez a kedves illusztrációkkal teli, praktikus kézikönyv segít abban, hogy lefordíthassuk magunknak a macskánk érzéseit. Úgy tűnhet, a macskának könnyű gondját viselni, mégis sok apró részletre érdemes figyelni: hova tegyük a vizüket, milyen hőmérsékletben érzik jól magukat, hogyan ápoljuk a szőrüket. Ezáltal nagyban meghatározzuk az életminőségét. Odafigyeléssel és szeretettel elérhetjük, hogy egészségesebbé és elégedettebb legyen a macska - és ettől mi magunk is vidámabbak leszünk." A könyv megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szakkönyvei között, elsősorban a macskabarátoknak ajánljuk.

Raktári jelzete: 636 Y 80


Fiúmesék

„A Mesetár-sorozat kötetében, a gyerekek kedvenc klasszikus meséi olvashatók élvezetes nyelvezetű adaptációban. A Fiúmesék kötetet úgy állítottuk össze, hogy kifejezetten fiús meséket tartalmazzanak, hiszen óvodáskorban a gyerekek zöme már keresi önnön identitását, s hamar megfogalmazzák preferenciáikat, lányos és fiús elképzeléseiket. A Fiúmesék kötete 25 történetet tartalmaz két nagy fejezetben: Fabulák és Mesék. A kötet rendkívül kellemes formátumú és speciális kötészeti technikával készült." A könyv megtalálható Gyermekkönyvtárunk meséi között, ajánljuk az óvodás korosztálynak.

Raktári jelzete: F 62


Melissa Broder: Halak

„Lucy nem érzi jól magát a bőrében: kilenc éve írja Szapphóról szóló disszertációját, kapcsolata kihűlőfélben van. Amikor váratlanul szakít a barátjával, a mélypontot követően Los Angelesben élő nővére ráveszi, hogy töltse az ő házában a nyarat, és vigyázzon a kutyájára. Annika otthona egy gyönyörű üvegkocka Venice tengerpartján, de Lucy szorongása nem sokat enyhül, hiába Dominic, a feltétel nélkül ragaszkodó rókakopó, a kapcsolatfüggőket kezelő csoportterápia görög drámába illő női kórusa vagy éppen a sűrű Tinder-portyái. Azonban minden megváltozik, amikor egyik éjjel a sziklákon magányosan üldögélő nőt megbabonázza egy kísértetiesen vonzó úszó. Melissa Broder mesterien vegyíti az érzékletes realizmust a szédítő képzelettel, a kacagtató őszinteséget a vérpezsdítő erotikummal. A Halak egy rögeszmés szerelem története, amelyben a másik puszta léte felborít mindent, amit a főhős gondolt szerelemről, vágyról és az élet értelméről." A könyv megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szépirodalmi könyvei között, a téma iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk.

Raktári jelzete: B 89


Beh Mariann: Levendula

„Beh Mariann kertészmérnök 2014-ben alapította a Bazsalikomos kert névre hallgató családi kisvállalkozást. A kertjükben termesztett gyógy- és fűszernövények, ehető virágok felhasználásával teakeverékeket, fűszersókat készít és értékesít. 2018-ban megjelent A kert konyhája című könyve különleges képi világával és szakmai, mégis szórakoztató leírásaival e növények felhasználásának sokszínűségét mutatja be. Legújabb könyvének főszereplője a levendula. E rendkívül izgalmas növényhez gyermekkori emlékek fűzik. Mariann a levendulát évek óta termeszti, és számtalan módon fel is használja, amit a könyv hasábjain az olvasókkal is örömmel megoszt. Emellett bemutatja a különböző levendulafajtákat, a levendula termesztését, aratását, feldolgozását, és a hazai levendulatermelőket. Mindezt 30 levendulás ínyencség receptje pecsételi meg." A könyv megtalálható Felnőtt-könyvtárunk szakkönyvei között, a téma iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk.

Raktári jelzete: 633 B 44


Rejtélyes történetek: 25 tudományos fejtörő

„Légy kíváncsi, tegyél fel kérdéseket, kutass és ellenőrizd az eredményeket - gondolkodj úgy, mint egy igazi tudós! A fizika, a biológia, a csillagászat és más tudományágak világába elkalauzoló 25 fejtörő szórakoztató időtöltést ígér, ugyanakkor igazi agytorna is. A rejtélyek megfejtése után megismerheted a tudományos magyarázatukat, és néhány izgalmas kísérletet is elvégezhetsz. Ne feledd, a világ tele van megoldásra váró tudományos kérdésekkel! Megfejtések a kihajtható fülek alatt." A könyvet 8 éven felülieknek ajánljuk, megtalálható Gyermekkönyvtárunk szakkönyvei között.

Raktári jelzete: 793 G 21


KÉKezz velünk! Borsodból az ország tetejére kihívá...
Családi pénzügyek a könyvtárban

Kapcsolódó hozzászólások

faec
 
youtube logo
 
insta
 
tujv UJ logo central feher