kulturalis

Derkovits Majorette Csoport

A csoport 1995-ben alakult. Az eltelt időszakban számos helyi és vidéki versenyen, bemutatón, szakmai megmérettetésen és egyéb szórakozató, kulturális rendezvényen öregbítette a város hírnevét. Repertoárjában az eredeti feszes, katonás jellegű mazsorett táncok mellett, pom-ponos, szalaggal, nagy és kiszászlóval is táncolnak. Évente 25-30 felkérésnek tesznek eleget az ország egész területén.
Műfajuktól eltérően programjukban komplett jazz-tánc est is szerepel. A csoport több amatőr gála első helyezéssel, ezüst és arany oklevéllel, szakmai arany minősítésekkel rendelkezik, tagjai a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetségnek.

Munkájukat Tiszaújváros Város Önkormányzata, ,,Tiszaújváros Közművelődéséért” Évi Díj kitüntetéssel jutalmazta. A csoport 2020. októberében ünnepelte fennállásának 25. évét. Erre az alkalomra készült 2 x 25 Tánc című előadásuk. A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetséggel közösen két évente rendezik meg és házigazdája a Tiszaújvárosi Országos Mazsorett Fesztiváloknak.

A majorette csoportok művészeti vezetője és koreográfusa: Bognár Imre, okleveles mazsorettoktató.

 

 

       

      

  

 

 

 

 

 

 

 

tujv UJ logo central feher